Vybíráte dovolenou a přemýšlíte o východní části Španělska? Pokud ano, pak bych vám ráda doporučila Costa del Azahar. Divoké a nespoutané Španělsko, krásná příroda, výborné jídlo a ideální podmínky ke koupání i poznávaní památek.
Costa del Azahar je přímořské letovisko, které je součástí provincie Castellón de la Plana. Celé pobřeží je lemované pomerančovníky a podle toho dostalo také svůj název, neboť Azahar je název pro květ pomerančovníku. Pobřeží pomerančového květu je skutečně nádherné.
Obsah
Neobjevená perla
Přestože je tato destinace skutečnou perlou Španělska, dosud není tolik známá a turisty oblíbená jako například Costa Blanca, která se nachází kousek odtud. Co tu na vás čeká? Samozřejmě krásné a upravené pláže a malebná příroda.
Některé pláže se dokonce pyšní Modrou vlajkou. Costa del Azahar také vyniká tím, že se zde mísí několik různých kultur a turisté mohou poznat rozmanité vesničky, ve kterých se zastavil čas.
Další letoviska
Do této oblasti patří letovisko Oropesa del Mar, které se rozléhá asi 280 km od Barcelony a 85 km od Valencie. Zajímavostí je, že na severu se táhnou rozsáhlé pláže s jemným bílým pískem. Ideální místo k opalování a užívání vodních radovánek i sportů.
Místní moře je trochu zakalené zvířeným pískem. Je však klidné a díky subtropickému klima i teplé. V moři nejsou žádní nebezpeční živočichové, většinou je vstup do moře pozvolný, což ocení rodiny s dětmi.
Historie
Velmi populární je město Peníscola, které bývá často označováno jako Gibraltar Valencie. Nachází se zde významný hrad, ve kterém žil v letech 1417 až 1423 vzdoropapež Benedikt XIII. Dalším populárním letoviskem je Alcossebre, ve kterém se ukrývají tři zátoky. Turisty nejoblíbenější je pláž Les Fonts.
Must see = Valencie
Pokud se do těchto míst vydáte, určitě navštivte Valencii. Valencie je centrum celého regionu a také třetí největší město Španělska. Je to zároveň kulturní a historické město, ve kterém najdete řadu památek, kulturní vyžití, noční kluby, bary, restaurace a mnoho obchodů.
Za pozornost stojí také místní kuchyně. V této oblasti se daří pomerančovníkům a mandloním. To obohacuje také tamní gastronomii. Zdejší pokrmy jsou tvořeny převážně ze surovin, kterých je zde hojně. Jedná se o plody moře, olivy, olivový olej, ovoce a zeleninu. Ochutnat můžete výbornou paellu.